Talent Traders - Markt 12 - 6071 JD - Swalmen - 06-28102988 - info@talent-traders.nl

Personal Branding

Het is tegenwoordig de normaalste zaak om informatie over personen op het internet te zoeken. Mede hierdoor groeit personal branding via internet. Het biedt namelijk de mogelijkheid om gevonden te worden op het internet door de juiste personen, jezelf te presenteren en jouw doelen te bereiken.

Maar wat is personal branding nou eigenlijk? En waarom zou je aan personal branding doen? Wie heeft er baat bij en welke doelen kan je ermee bereiken?

Waarom personal branding?

Het internet wordt vaak gebruikt voor het zoeken naar informatie over producten, maar tegenwoordig ook voor het zoeken naar informatie over mensen.

Wanneer jij een product via interbrandingnet koopt, begint de zoektocht vaak via een zoekmachine of vergelijkingssite. Als je één of meerdere producten gevonden hebt, wil je een duidelijke productfoto, een duidelijke omschrijving, productspecificaties en weten wat de ervaring is van andere gebruikers (reviews).

Voordat we tot een aankoop overgaan, willen we namelijk weten welk product het beste aansluit bij onze behoefte.

Het zoeken naar informatie over mensen

Tegenwoordig is het ook gebruikelijk om informatie over anderen mensen op het internet op te zoeken. 44% van de mensen geeft aan informatie te hebben opgezocht over een personen die producten of diensten aanbieden zoals een klusjesman, freelancer of adviseur.

Daarnaast geeft 90% van de recruiters aan eerst een ‘background check’ van potentiële kandidaten op het internet uit te voeren en geven ze aan de dat de gevonden informatie medebepalend is of iemand wel of niet wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Wanneer we zoeken naar mensen op internet met een bepaalde expertise, kennis of dienst is het aankoop proces niet zoveel anders dan wanneer we op zoek zijn naar producten. In deze zoektocht, beginnen we ook met het zoeken naar informatie over personen die kunnen voorzien in onze behoefte. Vervolgens beoordelen en vergelijken we deze personen aan de hand van de gevonden informatie.

Oftewel wanneer mensen op zoek zijn naar personen met jouw expertise, zorg er dan voor dat je goed vindbaar bent op het internet, zodat je vervolgens jezelf zodanig kan presenteren dat jij laat zien dat jij de juiste persoon bent voor ‘The job’.

(Bron http://www.mijnonlineidentiteit.nl)